POMEN ČIŠČENJA PREZRAČEVALNIH SISTEMOV

Po nekaj letih uporabe se v zračnih kanalih ustvarijo ugodni pogoji za razvoj bakterij, plesni in gliv. Kombinacija zraka, vlage in prahu omogoča odlično okolje za razvoj virusov in bakterij npr. Legionella pneumophila, ki pri ljudeh lahko povzroča legionelozo ter različne alergične simptome. Najbolj preprosta in učinkovita metoda za preprečitev teh težav je redno in pravilno čiščenje ventilacijskih sistemov.

Leta 1986 je v ZDA zaradi zastrupitve z Legionella pneumophila, ki se je razvila v prezračevalnem sistemu umrlo 29 ljudi.

PREDNOSTI ČIŠČENJA

1.

Prezračevalni sistemi vsebujejo veliko količino nečistoč in bakterij.

2.

Nečistoče zmanjšujejo učinkovitost delovanja sistemov.

3.

Umazan in zamašen ventilacijski sistem predstavlja zelo visoko požarno grožnjo, saj so nečistoče v obliki prahu so visoko vnetljive.

4.

Ventilacijski in prezračevalni sistemi, ki so v stiku z živili, so predmet nadzora državnih inšpekcijskih služb, saj lahko ogrožajo varnost in zdravje človeka.

5.

1,06 cm nečistoč v sistemu lahko zmanjša učinkovitost sistema kar za 21 odstotkov.

6.

Pravilnik o tehničnih normativih za ventilacijske in klimatizacijske sisteme: „ventilacijski ali klimatizacijski sistem v prostorih, v katerih se tvori vnetljiv prah ali maščobna para, se mora redno pregledovati, usedli prah ali nabrana maščoba pa odstraniti vsaj vsake tri mesece». Vsi ostali tako ventilacijski kot prezračevalni sistemi pa se morajo pregledati vsaj enkrat letno.”

 Pri opravljanju storitev naše podjetje upošteva zadnje smernice na področju čiščenja in uporablja najnovejšo tehnologijo. S svojo strokovnostjo in izkušnjami bodo naši zaposleni zagotovili, da bo celoten proces potekal brez zapletov in z vrhunskimi rezultati.

POKLIČITE NAS

+386 40 640 141

Potrebujete strokovno čiščenje? Tukaj smo za vas.